Konstrundan

Åstråken
Åstråken – upptäck Vendelåns och Fyrisåns dalgångar

Gör en konstrunda i Åstråken, precis norr om Uppsala, helgen 14 – 15 maj!
Utställarna har öppet kl 11 – 16 lördag och söndag. Konstrundan i Åstråken bjuder på en härlig mix av akvarell, skulptur, foto och antik konst – här finns något för alla!
Samtliga fyra utställargårdar har kafé öppet under konstrundan. Skriv ut din Åstråkenkarta från astraken.com på vår startsida och gör en utflykt i konstens tecken!

Altomta
visar ett 100-tal målningar av olika konstnärer från 1800- och 1900-talen, somligt alltså antikt. Samtliga konstverk är signerade och allt till salu i prisklasser från 100 – 5000 kr. Konsten hänger i Altomta loge som därmed premiäröppnas.
Mer information: 070-475 98 55 eller altomtajan@gmail.com

Nortuna
visar Flowerpower av Maria Norberg Barkman, född 1957.
Utställningen kom till när Maria undervisade i fotografi. Det är viktigt för henne att själv få vara kreativ och skapandet med kameran och datorn blev också en mental återhämtning efter de fantastiska men hektiska och intensiva dagarna i skolan. Plötsligt hade en hel utställning vuxit fram och efter att ha blivit tillfrågad att ha en utställning så blev det ringar på vattnet och utställningen visades flera platser.
Maria arbetar som enhetschef för Medicinsk Bild på Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har även ett förflutet som medicinsk fotograf samt som chef för polisfotograferna vid Tekniska Roteln i Stockholm.
Mer information: http://www.nortunagard.com

Råstaholm
visar en retrospektiv av skulpturer och målningar av Christer Carlsson, 1947-2015.
Christer bodde på Råstaholm i 30 år, och här fick han mycket av inspirationen till sin konstnärliga verksamhet. Människan, djuren och naturens formspråk finns alltid med i hans skulpturer och målningar. Han skulpterade i stengods och lergods (ofta rakuteknik). Inför varje utställning arbetade han med teman som uttryck t.ex. Bönan, Katten eller Citronen. Film och teater var också viktiga inspirationskällor. ”Som skådespelare får man ta form med ord och kropp för att gestalta ett uttryck. Som konstnär använder man handen och huvudet för att gestalta ett tillstånd i livet med färg, penna och lera”. I Christers konst finns alltid en stor livsglädje men också ett ångestfyllt stråk. Att han kallade en av sina viktigaste utställningar ”Hyllning till livet” var ingen tillfällighet.
Mer information: 073-6780799 eller bert.bergstrand@telia.com

Ängslyckan
visar akvarellmåleri av Björn Lundkvist, född 1957.
Björn arbetar som illustratör och grafisk formgivare. Med sitt privata måleri Björn tillfälle att återskapa bildidéer som snarare dyker upp i hans huvud än framför hans ögon. Med färg och vatten skapar Björn upplevelsen av en plats i ljus och skugga, årstid och väder.
Mer information: http://www.angslyckanscafe.n.nu